8 Haziran 2011

HAZİR YUFKA BAKLAVASİ

Malzemeler



  • 1 paket baklava yufkası
  • 250 gram tere yag
  • 2,5 su bardak cekilmis ceviz
Şerbeti
  • 3 su bardak su
  • 3 su bardak toz seker
  • 4-5 damla limon
hazirlanisi
  • Serbetimizi ilk önce kaynadıktan sonra ilik olmali baklavanin üzerine dökerken .
  • Baklava hamurunu 15 -20 dakika önce buz dolabindan cikartin.
  • Hamurun yarisini tepsiye düzgünce koyun .
  • Biz firin tepsisi kullandik dik dörtgen.
  • Orta sismina cevizi hertarafina esit sekilde dökün.
  • Yufgalarin yarisini ise cevizin üzerine koyup dilimleyin.
  • Tere yagi bir tencerede eritelim ve üzerinde olusan köpükleri kasikla alip atalim yani kullanmayalim .
  •  Firinda üzeri nar gibi kizaran deyince 175 derecede pisirelim.
  • Firindan cikinca biraz sogusun .
  • Ilik serbeti ilik baklavanin üzerine kepçe ile her tarafına dökelim.
Yorum Gönder