10 Haziran 2011

Biber Dolması

malzemeler
  • Dolmalik biber 11-12 tane
  • 200 gram kiyma
  • 2 tane kuru sogan
  • 1 demet maydanoz
  • taze nane tazesi yoksa kurusuda olur
  • 1,5 su bardak pirinc
  • 1 ,5 su bardak bulgur
  • 2 yemek kasik aci biber salcasi
  • 1 yemek domates salcasi
  • yarim limon suyu
  • 2 dis sarimsak
  • 3-4 yemek kasik ay cicek yag
hazirlanisi
  • Sogani soyup rondodan gecirtin .
  • Maydanozunuzu ve nanenin yapraklarini ayiklayip yikayin rondodan gecirin .
  • Pirincinizi ve bulguru yikayip suyunu süzdürün.
  • Derin bir kabin icersinde kiymayla tüm malzeleleri karistirin.
  • Biberlerin üst kisimlarini kesip icersindeki cekirdegini cikartip yikayin.
  • Ben üzerinden kestigim sapinin oldugu bölümleri kapak olarak kullaniyorum biberlerin üzerlerine.
  • Biberlerin iclerini doldurun harcinizla tika basa doldurmayin patlamasinlar .
  • Üzerine bir kasenin icersine su tuz ,sarimsak ve naneyi karistirip biber dolmalarinin üzerine ilave edin .
  • Orta ateste kapagini kapatip pisirin.
Yorum Gönder