1 Haziran 2011

Hindistan Cevizli Nişastalı Kurabiye





 












malzemeler
  • 1 tane yumurta
  • 250 gram tere yag oda sicakliginda
  • 2 su bardak nisasta
  • 2,5 su bardak un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1,5 su bardak pudra sekeri
  • 1,5 su bardak hindistan cevizi
hazirlanisi
  • Un ,nisasta ,vanilya sekeri ,kabartma tozu ,hindistan cevizi ve pudra sekerini karistirin.
  • Tere yag ve yumurtayi ekleyip yugurun.
  • Yaklasik yarim saat serin bir yerde üzerini kapatip dinlenmeye birakin.
  • Kücük parcalar kopartip yuvarlayin  .
  • Üzerini catalla hafif bastirin sekli icin isterseniz.
  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin .
  • Agizda kolayca dagilan nefis bir kurabiye .
Yorum Gönder