14 Haziran 2011

ispanakli pitzza


malzemeler 2 tepsi icin
  • yarim kilo un
  • yarim yas maya
  • 1 tatli kasik tuz
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 1 tutam toz seker
  • Ilik su
üzerinin malzemesi
  • taze ismanak 1 tutam kadar
  • 1dis sarimsak
  • 1 su bardak domates suyu
  • 3 yemek kasik ay cicek yag
  • 2 tane kuru sogan
  • 6-7 yaprak fesleyen yapragi
  • 1 tatli aksik tuz
  • 2 su bardak kadar kasar peyniri
hazirlanisi
  • Hamurunuzu ilik su ekleyere yugurun yumusak bir hamur olmali .
  • Üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
  • Sarimsak ve Soganin kabugunu soyup  Rondodan gecirtin.
  • Domates suyu ,tuz ,aycicek yag ,taze  feslegen nide  soganlarin yanina katip devam ronda ile kiyin yani sos haline gelsin.
  • Kasarinizi rendeleyin.
  • Hamurunuz ``dan 2 tane beze cikartin. 
  • Tepsinizi yaglayin ve bezeyi elinizle acin  ben firin tepsisi kullandim.
  • Sosunuzdan hertarafina kasikla bolca dökün.
  • Kasar peynirini sosun üzerine dökün.
  • Ve yikayip suyu süzülmüs ispanakalri dograyin pizzanin üzerine .
  • Bu tarif den 2 firin tepsisi pizza cikiyor .
Yorum Gönder