15 Ekim 2011

ebruli kek tarifi

malzemeler
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardak süt
  • 200 gram margarin
  • 1,5 su bardak toz seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 yemek kasik pasta kakaosu
  • 2 yemek kasik nisasta
  • aldigi kadar un
  • üzerine beyaz cikolata kiriklari ve 2 yemek kasik nutella
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde yumurtalarinizi sekerle cirpin .
  • Magerinide  ekleyip devam cirpin.
  • Süt ,vanilya sekeri ,nisasta ,kabartma tozunu ve ununuzu ekleyip cirpin
  • Kati bir kivam olmasin .Sert olmayan akici kivamda olmali kek hamurunuz
  • 2,5 kepce ayirip bu ayirdiginiz kivamin icersine kakaoyu ekleyip cirpin.
  • Borcami yaglayip unlayin.
  • Tepsiye karisik sekilde kepceyle döküp bir kasikla bir karistirip önceden isitilmis 175 derece firinda pisirin .
  • Kek soguyunca üzerine bir cay kasigi ile nutella sürüp beyaz cikolatayi nutellanin üzerine dökün  kekin üzerine böylece daha kolay yapisacaktir .
  • Afiyetler olsun .bu keki kizim hazirladi kiz kadesinin dogum günü icin  ebruli kek .
Yorum Gönder