11 Ekim 2011

Kurutulmuş yeşil fasulye

 
malzemeler
  • 300 gram kadar kurutulmus fasüyle
  • 4-5 tne kurutulmus kuru domates
  • 4-5 yemek kasik kadar
  • tuz
  • 2 dis sarimsak
  • 2 yemek kasik domates salcasiay cicek yag
  • 1 tane kuru sogan
  • karabiber ve pul biber

hazirlanisi
  • ilk önce kurutulmus fasülyeyi bir tasimlik haslayip suyunu süzdürün.
  • Domates kurularini kaynar suya islayin ve dograyin
  • Tencereye yagi katip soyup dogranmis soganlari kavurun.
  • Domates kurularininda suyunu süzüp tencereye ekleyin Daha önceden hasladiginiz fasülyelerinde suyunu sIkip tencereye salcayla birlikte ekleyin .
  • 2-3 dakika kavurun beraberce sonra sarimsagi tuzunu baharatinizi katip da ekleyip 2 bardak su ekleyin tencereye kapagini kapatip orta hateste pisirin.
Yorum Gönder