11 Ekim 2011

patatesli tuzlu kek tarifi


malzemeler
  • 2 tane yumurta
  • 1 bardak yogurt
  • 1 bardak aycicek ayg
  • 1 tane kabartma tozu
  • tuz
  • 1 tutam dere otu
  • 4 tane kücük patates aldigi kadar un
hazirlanisi
  • Patateslerin kabuklari soyup incecik dograyin.
  • Yumurta  ve yogurdu cirpin .
  • Aycicek yag icersine katip devam cirpin.
  • Un nu yavas ,yavas ilave edin.
  • Kabartma tozunu ve tuzunuzu da ilave edip kek kivaminda bir kivam elde edin.
  • Icersine dogradiginiz patates ve dere otunu katip bir karistirin kasikilen  .
  • Hem cok kolay hazirlaniyor üstelik cok lezletli .
  • Afiyetler olsun.

6 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

nasıl güzell bir sofra ve enfess mamalar bunlar böyleee:))
ellerine sağlık canım...
bende bazen oatatesli ve pırasalısını yaparım bu tarifin...
senin sunumunla ayrı bir leziz göründü gözüme:)
gönül dolusu sevgilerimle...

lezzet sefasi dedi ki...

Harika olmus Gulcan bu kek ellerine saglik canimm

pasta köşesi dedi ki...

Sevdiğim bir kek kahvaltılarda bile yerim... Ellerinize sağlık..
Sevgiler...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerşne sağlık canım..
sofran çok güzel..
bu kek de keza öyle:)
sevgiler..

mutfagabuyrun dedi ki...

epeydir yapmamıştım.aklıma geldi şimdi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

mmm harika..