17 Aralık 2011

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE



HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE



malzemeler
  • 2 su bardak un
  • 1 su bardak nisasta
  • 200 gram tereyag veya margarin
  • 5 yemek kasik hindistan cevizi
  • 1 cay kasik kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane yumurta sarisi ((beyazini üzerine kulanilacak))
hazirlanisi
  • Yumuşamış margarini , hindistan cevizini , pudra şekerini, bir yumurtayı beyazini ayirip sarisini katin hamurun icersine.
  •  Sonra nisasta ve unu, kabartma tozunu ve vanilya sekerinide ekleyip  yogurmaya başlayın.
  • Hamurunuz yumusak ele yapismayan deyince yugurun un az gelirse ekleyin yavas ,yavas .
  • Yogurma işlemi bittikten sonra hazırlamış oldugunuz bu hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın.
  • Yuvarlamış oldugunuz hamurların bir yüzünü önceden ayırdıgınız yumurta akına batırın ve ardından hindistan cevizine bulayın.
  • Hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın ve tepsiye dizin.
  • Üzeri pempeleşinceye kadar pisirin kurabiyeleri.
  • Afiyetler olsun agizda dagilan bir kurabiye .
Yorum Gönder