21 Aralık 2011

İKİ RENKLİ KURABİYE





malzemeler
  • 1 tane yumurta
  • 125g. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
  • 1 su bardak pudra şekeri
  • 2 yemek kaşık kakao
  • 1 cay kasik   kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardak un 
  • 1 su bardak nisasta
Yapılışı


  • Yumuşamış margarin ile pudra şekerini miksele cirpin.
  • Üzerine yumurta, vanilin, un ve kabartma tozunu ilave edip yumusak bir hamur yugurun .
  • hamurunuzu kapatip yaklasik buz dolabinda 15 dakika dinlenmeye birakin.
  • Hamuru ikiye ayırın.
  • Yarısına 2-3  yemek kaşık kakao karıştırın.
  • Bayaz hamuru  merdaneyle  açın .
  • Kakaolu hamuru uzunlamasina rulo yapip beyaz hamurun baslangic kismina koyup bir kez sarin rulo yapin.
  • Bicakla hamuru kesin ve ayni islemi beyaz hamurun üzerine yine kakaolu hamur koyup devam edin .
  • 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pisirin.
Yorum Gönder