14 Ocak 2012

KARNIBAHAR KIZARTMASI







malzemeler
  • 1 tane orta boy karnibahar
  • 3 tane yumurta
  • 4 yemek kasik un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tane sarimsak
  • 100 ml ciy kirema
kizartmak icin
  • 1 su bardak sivi yag (aycicek yagi)
hazirlanisi
  • Karibahari ciceklerine ayirip  kaynar suda ilk önce haslayin  dagilmasinlar hafif yumusayuncaya kadar.
  • Ciy kirema va süt ilk önce cirpin un ve tuzunuda katip devam cirpin  .
  • Haslayip suyunu süzdürmus oldugunuz karnibaharlarin  unlu cirpmis oldugunuz sosun icersine birakin
  • Bir teflon tavada 1 bardak aycicek yag koyup kizinca karibaharlari siralayin icersine saglik sollu kizartin.Yaninda yogurt sosla cok güzel oluyor.
Yorum Gönder