9 Şubat 2012

Simit tarifi



malzemeler


  • 1 su bardak yoğurt
  • 1 su bardak su
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 1 yemek kaşığı maya ((kuru maya ))
  • 1 çay kaşık mahlep
  • 6 su bardak  un

Pekmezli su için
  • 1 su bardak su
  • 3 yemek kaşığı pekmez
üzeri için
  •  susam


hazirlanisi

  • Derin bir kabin icersine malzemelerinizi katip yumusak bir hamur yugurun .
  • Yaklasik yarim saat mayalanmaya üzerini kapali bir sekilde birakin.
  • Hamur mayalandıktan sonra iki tane ceviz büyüklüğünde parça alıp ,ikisinide Hamurunuzu 4 bezeye ayirin bezeleri cubuk gibi uzatın acuc icerinizde tezgahin üzerinde ki hamurunuzu .
  •  Bu uzunlamasina parmak kalinligindaki hamurlari esit sekilde kesip .
  • 2 tane uzun hamuru  birine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin.
  • Bir kasenin icersinde pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırın.
  • Hazirlamis oldugunuz simitlerinizi bu suya batırın.
  • Sonra simitleri susama batırın.
  • Firin tepsine simitleri siralayin.
  • Tepside aralikli döseyin yaklasik 15 dakika kadar mayalansinlar önceden isitilömis 175 derece firinda pisirin .
  • Malasif ben hamurrumu yani cubuklari kisakestigim icin benim simitler simide benzemediler .Arkadaslarim cok beyendiler kivami ve lezletti cok güzeldi görüntü haric .


Yorum Gönder