20 Şubat 2012

HAŞHAŞLI KATMER





malzemeler



  • Bir paket margarin yag (eritilmiş) Ben ay cicek yag tercih yaptim
Hamur için malzeme 


  • Bir kilo un
  • İki çay kaşıkı tuz
  • ilik su
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
Haşhaşlı iç harci 



  • Bir bardak sıvı yag
  • Yarım paket hazır haşhaş ezmesi
  • 1 cay bardak ince cekilmis findik 

hazirlanisi


  • Hamuru yugurup 8-10 dakika dinlendirin.
  • Mandalina büyüklügünde bezeler yapip elinizle acip hashastan 3 yemek kasik hasasi sürün
  • ayni islemi tekrar yapin hamuru üst üstte koyup kenallarini ortaya dogru katlayin ve
  • merdaneylen acin
  • Saciniz yoksa pitza tavasinda veya bir büyük teflon tavanin icersinde pisire bilirsiniz. pitza tavasinda yavas yavas pisirin .
  • Katmerler piserken bir fircayla üzerlerine sivi yag sürün.  Katmeri cevirerek sagli sollu pisirin .Hashasiniz yoksa takinli veya sade katmerde cok güzel oluyor


Yorum Gönder