18 Eylül 2012

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE




malzemeler
  • 125 g margarin(oda sıcaklığında)
  • 1çay bardağı sıvı yağ 
  • 2 tane  yumurta
  • 3 kahve fincanı pudra şekeri  ((( ben 1 su bardak kadar kullandim))
  • 1  paket kabartma tozu
  • 1 su bardak bugday nisastasi
  • Aldığı kadar un
  • Damla çikolata  
hazirlanisi

  • Derin bir yugurma kabin icersinde ilk önce yag ,tere yag ve yumurtayi cirpin.
  • Pudra sekerini icersine ilave edip erimesini saglayin.
  • Kabartma tozunu nisastani icersine katip eleyin .Unu yavas ,yavas ekleyerek hamurunuzu yugurun .
  • En son damla cikolatayi icersine katip icersine karismasi saglayin.
  • Kücük parcalar kopartip yuvarlayin üzerlerine de güzel görünmeleri kin cikolatnizdan hafif bastirin.
  • Önceden isitilmis firinda üzerleri catlayan deyince 175 derecede pisirin .


Yorum Gönder