8 Kasım 2012

Marmorkuchen ...Mermer kek


                      Mermer kek           ♥♥♥        Marmorkuchen





malzemeler

  • 300 gram margarin
  • 200 gram toz seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 4 tane yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 300 gram un
  • 100 gram nisasta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 6 yemek kasik süt
  • 3 yemek kasik kakao
  • yarim cay bardak damla cikolata kiriklari
hazirlanisi
  • Margarini ve sekeri ilk önce derinbir kabin icersine cirpin.
  • Yumurtalari teker teker kirip devam cirpin.
  • Süt ,tuz vanilya sekerini ilave edip devam cirpin.
  • Un ,kabartma tozunu ve nisastayi icersine bir elek ile eleyin bir tarafdanda cirpin mikserlen.
  • Kek hamurunun yarisini ayirip kakao ile cirpin ayirmis oldugunuz hamuru  (((Ben kakaolu kismina birazdaha az hamur ayirdim. )))
  • Sade olan kek hamurun icersine cikolata kiriklarini koyup bir karistirin.
  • Kalibinizi yaglayip unlayin.
  • Kakao lu hamuruda bosaltin kaliba .
  • Damla cikolatali hamurunu kalibin icersine bosaltin.
  • Önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik  50-60 dakika pisirin.Kekinizi  pismis oldugundan emin olun kürdan batirip cikartin teniz cikiyorsa tamamdir 
  • Soguyunca üzerine pudra sekeri eleyin.

Yorum Gönder