27 Şubat 2010

ŞEKERPARE TATLISI

malzeme
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardak pudra şekeri
  • yarım paket margarin
  • yarım su bardak irmik
  • 2 su bardak un
  • 1 paket vanilya sekeri
  • kabatma tozu

serbeti icin malzeme

  • 3 su bardak su
  • 3 su bardagı şeker
  • yarım limon suyu

hazirlanisi

  • yumurta, pudra şekeri, margarin bir güzel yogrulur.
  • Diger tüm malzemeleride karışıma ilave edilir.
  • Yugurulup şekil verilir ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Firin tepsisine tepsiye dizilir
  • 170 derece fırına üzerinar gibi olunca firindan cikarin.
  • Firindan cikan şekerparelerin üzerine şerbe ilave edin.
  • Üzerine hindistan cevizi afiyet olsun.
  • Serbeti hazirlayip sogumaya birakin Firindan tatli cikinca soguk serbetini ilave edin veya ikiside ilik olsun.
Yorum Gönder