15 Kasım 2012

Peynirli Poğaça






malzemeler
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak ilik süt
  • 3 tane yumurta  bayazi ((sarisini üzerine sürmek icin ayirin ))
  • 2 tatli kasik toz seker 
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tane kabartma tozu 
  • 1 tane yas maya ((40 gramlik yas maya ))
  • aldigi kadar un ((1 kilo kadar un  yeterli geliyor))
ici icn 
  • beyaz orta yagli peynir
  • 1 tutam maydanoz
üzerine  
  • susam
  • 3 tane yumurta sarisi
  • 1 cimcik toz seker  (( nar gibi olmasinin nedeni seker ))
  • 1 tatli kasik süt
hazirlanisi
  • Bu tarifimi daha öncede sizlerlen paylasmistim ben cok seviyorum  bu pogacayi .
  • Hamurunuzu yumusak krosan pogaca gibi pofuduk oluyor.
  • Yaklasik 1 kilo un aliyor yumusak bir hamur olmali.
  • Peynirinizi ufalayin ve ya rendeleyin maydanozu ayiklayip yikayin suyunu süzdürüp incecik peynirin icersine dograyip karistirin.
  • Derin bir kabin icersinde yugurun hamurunuzu  üzerini kapatip yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin .
  • Bezelerinizi merdaneylen servis tabagi büyüklügünde acip pitza dilimi gibi kesin .
  • Uc kismina peynir ve incecik maydanoz karisimindan  1 kasik koyuup Rulo yapin uc kisma dogru.
  • Krosan sekli sarin ister ay seklide vere bilirsiniz .
  • Yumurta sarisini ,seker ve 1 tatli kasik sütlen iyice carpin ve pogacalarinizin üzerine sürün (( seker cay kasiginin ucu ile yeterli geliyor  bu islem pogacanizin parlak ve daha güzel bior rek almasini sagliyor )).
  • Ben cörek otu kullandi susam, keten tohumu ve ya hashasda kullana bilirsiniz  
Yorum Gönder