12 Kasım 2012

zebra kek




malzemeler

  • 250 ml süt
  • 250 ml ay cicek yag
  • 250 gram toz seker
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 4 tane yumurta
  • 3 yemek kasik kakao
  • 320 gram un
  • 1 cimcik tuz
hazirlanisi
  • Yumurtanin beyazini ayirip 1 tutam toz sekerle mikserlen cirpin köpüren deyince.
  • Baska bir kabin icersinde yag ,süt yumurtanin sarisini sekerle birlikde iyice cirpin.
  • Unu,tuz ,kabartma tozu ve vanilya sekerinide katip devam cirpin.
  • Cirpmis oldugunuz yumurtanin beyazini icersine katip hizli bir sekilde iyice el teli ile cirpin.
  • Hamurunuzun yarisini bir baska kabin icersine ayirin.
  • Üc yemek kakao ile iyice ayirmis oldugunuz hamuru cirpin.
  • Kalibinizi yaglayip unlayin ben unlamayi unuttum kenarlarina yapisiyor unlamassaniz .
  • 2 yemek kasik sade hamur harcinizinda üzerine kakaolu hamur harcinizdan 2 yemek kasik böyle sirayla devam edin kek  hamurunuz bitinceye kadar.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .
  • Afiyetler olsun sünger gibi bir kek tarifi bu tarifi  bir yabanci blogdan aldim .
Yorum Gönder