6 Aralık 2012

KIYMALI PİDE TARİFİ

KIYMALI PİDE TARİFİ






malzemeler


  • 2 tane  yas maya
  • 4  su bardak ilik süt
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 1 yemek kasik margarin
  • 2 tatli kasik tuz
  • alabildigi kadar un 

    ic malzemesi 


  • 2 tane kuru sogan
  • 2 tane yesil sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 7-8 yaprak taze nane
  • 2 dis sarimsak
  • 1 cay kasik kara biber
  • 1 yemek kasik aci biber salcasi
  • 2 yemek kasik domates salcasi
  • 600 gram  kadar kiyma
  • tuz 
üzerine 
  • küp dogranmis kasar
  • 2 tane yumurta sarisi 
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde ilk önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya üzeri kapali bir sekilde birakalim.
  • Hamur mayalanirken ic harcimizi hazirlayalim.
  • Kıyma, küp doğranmış soğanı ve ince dogranmis biberi az yağda kavuralim.
  • Salcalari sarimsak incecik yikanip dogranmis nane ve maydanozu da icersine ilave edelim.
  •  Tuzunu ve kara biberinide katip iyice bir karistirip sogumaya birakin.
  • Hamurumuzdan kücük bezeler yuvarlayip avuc ici kadar acin medaneyle tezgahin üzerine bir tutam un serpistirip yapismasin diye.
  • Acmis oldugunuz hamurun orta kismina kiymali harcinizdan bir yemek kasik dolusu koyup kayik sekli verin kenarlarini hafif ic harcin üzerine kapatip güzelce parmaklarinizla bastirin bastirmassaniz piserken kenarlar acilacaktir.
  • Yumurtanin sarisini kenar hamuruna sürün .
  • Ben üzerlerine kücük küp , küp kasar dilimlari serpistirdim .
  • 180 derecede firinda pisirin afiyetler olsun.. 
Yorum Gönder