29 Ocak 2013

İRMİK TATLISI





 malzemeler
  • 1,5 litre süt
  • 13 çorba kaşığı irmik
  • 1 su bardak hindistan cevizi
  • 13 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 tane rendelenmis portakal kabuğu 
  • 1 portakalin suyu
  • 3-4 tane kivi
  • 2 paket hazir pasta kirizi renk jel
 hazirlanisi
  • Süt, portakal suyunu , irmik ve toz şekeri bir tencereye alın.
  • Kaynayıp, kıvamı koyulaşıncaya kadar, orta ateşte pişirin.
  • Kaynayınca, altını kısıp, margarin, portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyin. Yaklaşık 5 dakika daha, yeniden fokurdayana kadar, karıştırarak pişirmeye devam edin. Sonra ocaktan alın.
  • Kelepceli kalip veya bir orta boy bor cam icersine sıcakken servis kabınıza dökün
  • Kalibi önceden suya tutup islatirsaniz tatlinizda yapışmayacaktır.
  • Üzerini düzeltin.
  • Üzerine arim saat kakar sonra kivilari incecik dilimleyip siralayin
  • Tarifi üzerinde yaziyor suda kaynatip patda jelini üzerine dökün kirmizi renk (torten gus)
  • Soğuyunca servise hazir yaklasik 4-5 saat soguk bir yerde üzeri kapali dinlensin.
  • Bu tatliyi komsum Meliha ablam yapip bana getirdi .

Afiyet Olsun.
Yorum Gönder