3 Şubat 2013

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI 

Serbetsiz hali gül tatlisinin
Pisirilmedenki hali



hamuru icin malzemeler
  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • yarim  paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 2 kaşık irmik
  • 1 kaşık limon suyu
  • Aldığı kadar un
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • kabuksuz findik
Şerbeti İçin malzemeler
  • 3,5su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • ceyrek limon suyu
hazirlanisi yaklasik 35 tane gül tatlisi cikdi bu malzemeden

  • Tereyağı derin bir kaseye alınır. Diğer malzemeler ile beraber iyice karıştırılır. Un azar azar eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
  • Hamura gıda boyasını katılır ve iyice her yeri aynı rengi alması için tekrar yoğurulur. 
  • Ben kirmizi ve pembe rekden cay kasiginin ucu ile ilave etdim 
  • Hamuru merdane ile acin . Hamuru küçük çay bardağı ile bastirtarak kesilir.
  • Tüm hamur biten deyince bu islemi tekrar yapin
  •  4 tanesi üst üste koyulur resimde görüldügü gibi. En üstünden başlayarak yuvarlanır ve ortasından kesilir.
  • Tepsiye dizilir.
  • Üzerine bir findik bastirarak birakin  Fırında 180 derecede pişirilir.
  • Serbetinizi iyice haslayip ilimaya birakin.
  • Ben tatlim da serbetde ilikken serbeti tatlinin üzerine düküp tatliyi bir kez ters cevirip sonra servis tabagina siralayin.
  • Bu tatliyi  komsumun mevlidine götürmek icin yaptim.

7 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Gülcancım kırmızı kırmızı çok şirinler..ellerine sağlık..

Peygamberim İzinden dedi ki...

Çok güzel bir tatlı olmuş görüntü bir harika Allah komşunun mevlüdünü ve sizinde hayrınızı kabul etsin inşaAllah..

Unknown dedi ki...

renkler çok cici
ellerinize sağlık
sevgiler

Unknown dedi ki...

ellerine saglik canim
cok hos olmus
:-)

Unknown dedi ki...

Eline sağlık gül tatlısı harika görünüyor:) sevgiler

MAZES dedi ki...

ne kadar şirin,ellerine sağılık.

Bircan ÖZERBAY dedi ki...

harika görünüyor bayıldım,izin verirseniz bende yapmak istiyorum....sevgiler...