3 Şubat 2013

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI 

Serbetsiz hali gül tatlisinin
Pisirilmedenki hali



hamuru icin malzemeler
  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • yarim  paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 2 kaşık irmik
  • 1 kaşık limon suyu
  • Aldığı kadar un
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • kabuksuz findik
Şerbeti İçin malzemeler
  • 3,5su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • ceyrek limon suyu
hazirlanisi yaklasik 35 tane gül tatlisi cikdi bu malzemeden

  • Tereyağı derin bir kaseye alınır. Diğer malzemeler ile beraber iyice karıştırılır. Un azar azar eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
  • Hamura gıda boyasını katılır ve iyice her yeri aynı rengi alması için tekrar yoğurulur. 
  • Ben kirmizi ve pembe rekden cay kasiginin ucu ile ilave etdim 
  • Hamuru merdane ile acin . Hamuru küçük çay bardağı ile bastirtarak kesilir.
  • Tüm hamur biten deyince bu islemi tekrar yapin
  •  4 tanesi üst üste koyulur resimde görüldügü gibi. En üstünden başlayarak yuvarlanır ve ortasından kesilir.
  • Tepsiye dizilir.
  • Üzerine bir findik bastirarak birakin  Fırında 180 derecede pişirilir.
  • Serbetinizi iyice haslayip ilimaya birakin.
  • Ben tatlim da serbetde ilikken serbeti tatlinin üzerine düküp tatliyi bir kez ters cevirip sonra servis tabagina siralayin.
  • Bu tatliyi  komsumun mevlidine götürmek icin yaptim.

Yorum Gönder