23 Mart 2013

Limonlu Kek




malzemeler

  • 375 gram margarin (sanella kullandim)
  • 150 gram bugday nisastasi
  • 1 tutam toz(cay kasikgin ucu ile )
  • 300 gram toz seker
  • 5 tane yumurta
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 5 yemek kasik limonun suyu ve kabugunun rendelenmis hali
  • 300 gram un
glasur icin malzeme
  • 250 gram pudra sekeri
  • 1 tane limon suyu 
  • üzerine 1 tane limon 
hazirlanisi
  • Yumurtayi sarisinda ayirin .
  • Yumurtanin beyazini  ilk önce derin bir kabin icersinde mikserle cirpin köpük haline gelinceye kadar.
  • Margarin  ,vanilya sekeri ve sekeride yumurtanin üzerine ekleyip kirem gibi oluncaya kadar devam cirpin.
  • Yumurta sarisini ,un , tuz 5 yemek kasik limon suyu ve kabartma tozunuda ekleyip devam cirpin.
  • Ben bor cam kullandim yaglayip unlayin .
  • Harcinizi üzerine döküp 175 derece firinda pisirin .
  • Kek firinda cikinca 1 saat kadar sogusun .
  • Üzerine Pudra sekerive limon suyunu bir kasikla iyice cirpip soguk kekin hertarafina sürün.
  • Bir limonu önceden ince ücgen dilimleyip pura sekerini ürünce hemen siralayin yapisin imon dilimleri .
  • AFIYETLER OLS

Yorum Gönder