7 Mart 2013

PORTAKALLI KEK

PORTAKAL LI KEK




malzemeler

  • 200 ml sivi yag ay cicek yag kullandim
  • 200 gram pudra sekeri
  • 200 ml portakal suyu 
  • yarim limon suyu
  • 1 portakalin kabugu
  • 350 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 tane yumurta
  • 1 cay kasik karcin
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine yumurtayi ilk önce pudra sekeri ile  birlikde cirpin.
  • Sivi yagi katip bir kez daha cirpin
  • Portakal ,limon suyu ve portakalin kabugunuda icersine katin.
  • Diyermalzemeleride katip cirpin kekinizi yaglanmis unlanmis  cemberli bir kalibiniza katip 175 derecede pisirin 
  • Kek soguyunca cemberini acip dilimleyin afiyetler olsun.



Yorum Gönder