1 Nisan 2013

YOĞURTLU KABAK SALATASI



malzemeler
  • 3 tane kabak
  • 2 tane havuc
  • 4 yemek kasik sivi yag
  • kirmizi pul biber ve tuz
  • 1 dis sarimsak
  • 200 gram cekilmis ceviz
  • 1 tutam dere otu
yogurt sosu icin malzeme
  • 500 gram yogurt
  • 200 gram schmand (süzme kaymakli yogurt )
  • 4 yemek kasik mayonez
  • 1 dis sarimsak
  • 1 yemek kasik zeytin yad
  • tuz
  • üzerine kirmizi pul biber ve cekilmis ceviz
hazirlanisi
  • Kabagi ortadan ikiye kesip orta kismindaki cekirdekli bölümü tatli kasigi ile temizleyin.
  • Havucuda tiraslayin kabak ve havucu rendeleyin rendenin büyük kismi ile .
  • Derin bir teflon tavanin icersine 4 yemek kasik yagda  kabak ,havuc ve rendelenmis sarimsakkavurun suyunu cekinceye kadar.
  • Kabak soguyunca cekilmis ceviz ,pulbiber , ve pul biberi katip karistirin.
  • Sosu icin tüm malzemeyi karistirin iyice .
  • Salata soguyunca bir tabagin icersine alin ve yogurt sosunuzu üzerine dökün üzerine ceviz ve pul biber ile sevis yapin afiyetler olsun 



Yorum Gönder