28 Mayıs 2013

ELMALI KEK




malzemeler
  • 125 gram margarin
  • 125 gram toz seker
  • 3 tane yumurta
  • 3 yemek kasik süt
  • 1 tane limon kabugu rendelenmis hali
  • 80 gram nisasta
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 150 gram un
  • 2 cay kasik kabartma tozu
  • 3-4 tane elma sulu olsunlar
  • 100 gram file badem üzerine 
  • 1 cay kasik tarcin üzerisi icin
hazirlanisi
  • Seker ,yumurta ,süt ve margarini ilk önce bir cirpin
  • Un ,nisasta ,vanilya sekeri  ve kabartma tozunuda ila ve edip devam cirpin.
  • Elmayi kabugunu soyup temizleyin cekirdekli kisminindan ayirin.
  • Elmayi dilimleyin esit sekilde.
  • Borcami yaglayip unlayin hazirlamis oldugunuz hamuru üzerine döküp yayilmasini saglayin.
  • Elmalari üzerine batirip sirayla dizin.
  • Bademi bolca serpistirin.
  • 175 derecede pisirin elmali kekki
  • Kek soguyunca üzerine tarcin serpistirin afiyetler olsun.
Yorum Gönder