29 Mayıs 2013

Fındıklı Kurabiye


malzemeler
  • 1 paket tereyağ 250 
  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kasik süt
  • 2 yemek kasik nisasta
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 100 gram cecilmis fındık 
  • 2 tane vanilya sekeri 
  • 2 cay kasik kabartma tozu  
Üzeri için  
  • sert cikolata  (kuvetüre vollmilch)
 hazirlanisi 
  • Tere yagi önceden buzdolabin dan cikartin yumusasin
  • Hamurunuzu yugurun sütdü ayarlayin 2 yemek kasikda yeterli oluyor.
  • Yaklasik hamurunuzu üzerini kapatip 1 saat dinlenmeye birakin .
  • Ben cok kücük parcalar kopartip yuvarladim sekili arzunuza göre verin.
  • Bir kaseye cikolatayi koyup altdaki tencereye yerim su bardak su koyup orta hatesde kasedeki cikolatanin erimesini saglayin.
  • Sogumus kurabiyerin üzerine 1 er tatli kasik dökün.1 saat sonra cikolatada sertlesecekdir kurabiyerin üzerinde .
  • Afiyetler olsun
Yorum Gönder