25 Haziran 2013

ISPANAKLI BÖREK





malzemeler

  • Bir paket hazir böreklik yufka 5 tane yufka cikiyor paketden
  • 400 gram böreklik peynir
  • 5-6 kük ispanak 
  • 1 tane kuru sogan
  • 1 tatli kasik pul biber
  • yarim cay bardak ay cicek yag
  • tuz 
 yufkalara sürmek icin harciniz
  • 1 su bardak süt
  • 3 tane yumurta
  • yarim cay bardak sivi yag
  • 3 yemek kasik yogurt
hazirlanisi
  • Ispanaginizi yikayin incecik dograyin .
  • Soganin kabugunu soyup incecik kiyin.
  • Peynirinizi ufalayin ve derin bir kabin icersinde peynir ,ispanak ,yag ,pul biber ve peynirin tuzuna göre tuz ilave edin ayarlayin tuzunu
  • Yumurta ,süt ,yogurt ve yagi ilk önce iyice cirpin.
  • Tepsinizi yaglayin.
  • Yufkalarinizi tepsiye yerlestirip cirpmis oldugunuz harcinizda  1,5 yemek kasik üzerine gezdirip sürün
  • Ben sadece ispanakli harci orta kisma koydum isterseniz her yufkadan sonrada ispanakli harcinizda koyabilirsiniz.
  •  Ayni islemi islemi yapin  ispanaginizi hertarafina esit sekilde yaydikdan sonra 
  • En üst yufkanin üzerine kalan süt karisimi döküp sürün.
  • Cörek otunuzuda ilave edip 175 derece firinda pisirin .
  • Afiyetler olsun.
Yorum Gönder