13 Ağustos 2013

Muhallebili İncir Tatlısı


Muhallebili İncir Tatlısı



malzemeler
  • 5 adet kuru incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1yemek kaşığı nescafe
muhallebisi

  • 2 poset krem şanti( 150 gram toz
    krem şanti)
  • 250 gram tuzsuz labne peyniri
  • 400 gram çiğ süt kreması
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
serbeti icin malzemeler

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • Yarım su bardağı toz şeker
 
 yapilisi

  •  Kek için yumurta ve şekeri ilk önce  çırpın. Cevizi, unu,  nescafe ,kabartma tozunu koyup karıştırın. 
  • Önceden suya islayin incirinizi yumusasin ve suyunu süzdürtüp küp ,küp dograyin.
  • Cirpma kabina inciri ekleyip, dikdörtgen borcamın içini margarinle yağlayıp karışımı dökün. 
  • Önceden isitilmis firinda 170 derecede pişirin. 
  • Muhallebisini hazırlamak için Ciy kirema ve südün icersine kirem santiyi katip cerpin . Labne peynir pudra sekeri de ilave edip devam cirpin.
  • Buz dolabinda 2 saat kadar dinlensin .
  •  Kek piştikten sonra 3-4 dakika iliklasinca. Şerbetin malzemelerini karıştırıp pişirmeden kekin üzerine dökelim. 
  • Muhallebiyi üzerine yayın. 
  • Üzerine nes kahve ve kakaoyu eleklen eleyin.
  • Buzdolabında 4-5 saat bekletin. 

7 yorum:

the bircan dedi ki...

ILK DEFA DUYDUM VE GÖRDÜM ELLERİNE SAGLIK..

Delicias Baruz dedi ki...

Se hace la boca agua, qué rico11 Un abrazo, Clara.

Adsız dedi ki...

ay cok degisik krema tarifi ablam 2 paket krem santi demisiniz yani 4 poset oluyor demi denemek istiyorum sevgilerimle zeynep belcikadan

Adsız dedi ki...

The summer season Houses As well as Sheds: Useful Details

my web site - overcame

tatlilar gülcandan dedi ki...

Selamlar canim 150 gram krem şanti 2 poset kullandim .Yorumlariniz icin tesekkürler sevgiler .

Asiye VURAN dedi ki...

ellerinize sağlık helede incirli tatlı bayılırım sevgiler

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Tatlı çok güzel,ellerine sağlık,
headerinde çok güzel olmuş hayırlı olsun.