5 Eylül 2013

Kıymalı Pide



malzemeler
  • 700 gram dana kiyma
  • 3 tane orta boy kuru sogan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 demet meydanoz
  • 2 yemek kasik domates salcasi
  • yarim yemek kasik biber salcasi
  • tuz ,karabiber
  • yarim cay bardak ay cicek yag
hamuru icin malzemeler
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 2 su bardak ilik süt
  • 1 tane yas maya
  • 2 cay kasik tuz
  • 1 yemek kasik toz seker
  • aldigi kadar un
  • 2 yumurta beyazi (sarilarini üzerine kullanmak icin ayirin )
hazirlanisi
  •  Soganin kabugunu soyup incecik dograyin.
  •  Derin bir kabin icersinde hamurumuzu yugurup üzerini kapatip mayalanmaya birakalim.
  • Hamurumuz oldukca yumusak olmali.
  • Bir teflon tavaya sivi yag katip kiymayi kavurun .
  • Dogranmis kuru sogan maydanoz ve biberide icersine katip kavurun kiymanin.Salcalarini katip devam kavurun.
  • Varsa taze kabugu soyulmus domates rendeleyin benim kalmamis katamadim icersinedahada güzel olur
  • Tuzunu ,karabiberinide katip karistirin harcinizi sogumaya birakin.
  •  Mayalanan hamurdan kücük bezeler alınıp elinizle acip orta kismina 2 ser yemek kasik harcinizdan koyup elinizle acip yanlardan şekil verilir. 
  • Yumurta sarısı firca ile kenarlarina sürülüp 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Yorum Gönder