7 Eylül 2013

Çikolatalı Revani


 



malzemeler


  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak toz seker
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak un
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 yemek kasik nutella
  • 2 yemek kasik kakao
serbeti icin  malzemeler
  • 3,5 su bardak su
  • 3 su bardak toz seker
hazirlanisi
  • Serbetinizi ilk önce kaynamaya birakalim tatli ilikken ilik serbet üzerine dökülecek.
  • Yumurtayi  ilk önce toz sekerle  birlikde iyice cirpin.
  • Yag ,seker ,irmik ,un kabartma tozu ve vanilya sekerini katip cirpin .
  • Harcinizi yaklasik 3,5 kepcesini ayirin 
  • Kalan hamurun icersine kakao ve nutelayi ekleyip  iyice cirpin.
  • Ben borcam kullandim yuvarlak .
  • Kakaolu hamuru tepsiye ilave edin tepsiyi hafif bir sallayin hamur hertarafina yayilsin.Kakalu hamur daha koyu oluyor bu yüzden iki hamur biri birine piserken karismiyor.
  • Kakaolu hamurun üzerine sade ayirmis oldugunuz hamuru dökün  kasikla hertarafini kaplayacak sekilde .
  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin .
  • Tatlinizi firindan cikartinca kürdanla orta kisimlarina batirin serbetini alsin diye .
  • Hafif sogusun ilik serbeti üzerine gezdirin .
  • Afiyetler olsun .
Yorum Gönder