29 Eylül 2013

PEKMEZLİ ÇÖREKPEKMEZLİ ÇÖREK






malzemeler
  • 3 tane yumurta
  • 2 su bardak ilik süt
  • 1 su bardak sivi yag
  • 1 su bardak toz seker
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane 40 gramlik yas maya
  • aldigikadar un
ic harci icin malzemeler
  • 1,5 su bardak üzüm pekmezi
  • 200 gram cekilmis findik
  • yarim su bardak ceviz ici 
hazirlanisi
  • Hamurumuzu ilk önce yuguralim.Yumurta ilik süt ,sivi yag,ilk önce karistirin ve diyer malzemeleride icersine katip yugurun.
  • Yumusak bir hamur üzerini kapatip mayalanmaya birakalim.
  • Pekmez ,ve findigi iyice karistirin
  • Cevizi dise dokunur cekin makinadan veya kiyin.
  • Hamurdan iki beze yapip tezgahin üzerine sivi yag sürün hamur yapismasin diye .
  • Merdane ile hamurunuzu uzunlamasina acin.
  • Pekmezli harnizin yarisini üzerine döküp sürün cevizinde yarisini üzerine serpistirin.
  • Rulo yapip 1 parmak kalinliginda kesin bicakla .
  • Üzerine hicbirsey sürmeye gerek yok pekmezin sayasinde nar gibi kizariyor.
  • Tepsiye siralayin önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin.
Yorum Gönder