11 Ekim 2012

ISLAK KEK





Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 su bardağı süt 
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 2 tatli kasik nes kaffe
  • 7-9 çorba kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  •  2 yemek kasik beyaz cikolata kiriklari  (rendeleyin)
üzerine 

  • 1 su bardağı üstüne süt
  • 2-3 yemek kasik beyaz cikolata
Yapılışı
  • Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde 5 dk kadar çırpın.
  • Sütün 1 bardağını ve sıvıyağı ekleyin, tekrar çırpın.
  • Unu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin. 
  • Un miktarı hamurun akıcılığına göre 7-9 kaşık arasında olabilir. 
  • Bende 8 kaşık un kullandim.
  • Akışkan bir kek hamuru elde edecek kadar un ekleyin. 
  • Düşük devirdemikselen cirpin   karıştırın.
  • En son kabartma tozunu ekleyip çok az daha karıştırın.
  • Hamuru kelepçeli kalıba dökün. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin. 
  • Kürdan testi yaptıktan sonra eğer piştiyse fırından alın.
  • Kek cok bir kabariyor firin icersinden cikinca sönüyor .
  • Pişen kekinizin üstüne 1 su bardağı süt dökün kekin üzerine kasikla  gezdirin hertarafina gelsin. 
  • Ilındıktan sonra kalıbın kelepçesini açın. 
Yorum Gönder