7 Ekim 2013

Poğaça Tarifleri

Poğaça Tarifleri


malzemeler
  • 2 bardak ilik süt
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 tane yas maya 40 gramlik
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 yemek kasik toz seker
  • 1 tatli kasik tuz
  • 3 tane yumurta beyazi (3 yumurta sarisini üzerine sürmek icin ayirin )
  • 1 kilo un
  • susam üzeri icin
 ic malzemesi
  • 1 su bardak rendelenmis kasar 
  • 250 gram böreklik peynir
hazirlanisi
  • Harumuzu ilk önce derin bir kabin icersinde yugurup yaklasik yarim saat dinlenmeye birakin.
  • Hamurdan iki beze cikartip merdaneyle yaglanmis tezgahin üzerinde uzunlamasina dik 
  • dörtken aci.
  • Rendelenmis kasar ve ufalanmis beyaz peyniri karistirip 2 bezeyede yetecek sekilde serpistirin.
  • Rulo sarin hamuru ve kesin 2 parmak kalinliginda .
  • Tepsiye aralikli siralayin üzerlerine bir bastirip yumurta sarisini sürüp susam serpistirin.
  • Tepside  10 dakika kadar bekletin iyice mayalansin 2 tepsi pogaca cikiyor bu tarifdenPoğaça Tarifleri 
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin afiyetler olsun.
Yorum Gönder