16 Ağustos 2016

Kolay börek


Kolay kırma börek


Malzemeler  4 tane  böreklik  yufga 

5 tane patates  
200 gram beyaz peynir 
1 su bardak rendelenmiş kaşar 
1 tutam maydanoz 
Karabiber ve tuz 

2 su bardağı yoğurt 
1 su bardak süt 
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 
3 tane yumurta 
2 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı ilk önce patlıyoruz kabuğunu soyup incecik doğruyoruz içersine maydanozu yıkayıp ayıklayıp doğruyoruz peynir rimizi ufalıyoruz   kaşar peyniri rendeliyoruz. 
Içersine karabiberini ve tuzumuzu da katıp karıştırıyoruz.
Yumurtamızı ayçiçek yağı ile ilk önce çırpıyoruz yoğurdumuzu Sütümüzü içerisine ilave edip devam çırpıyoruz.
Kabartma tozunu da katıp iyice çırpıyoruz.
Uykularımızı elimizle bölüyoruz küçük küçük parçalara
Fırın tepsisine içersine ruhlarımızı Hazırlamış olduğumuz patatesli karışımı ve çıkmış olduğumuz yumurtalı karışımı döküp iyicene karıştırıyoruz tepsinin içerisine Kaşık ile her tarafını eşit şekilde düzeltiyoruz üzerine iki tane yumurta sarısını sürüyoruz Ve Susam serpiştirin 190 derece fırında pişiriyoruz böreğimiz piştikten sonra Yaklaşık 15-20 dakika soğumaya bırakın Afiyet olsun
Yorum Gönder