4 Haziran 2018

Muhallebili Bademli kadayıf



Muhallebili Bademli kadayıf 



Muhallebili Bademli kadayıf⬇⬇tarifim⬇⬇

 ::Malzemeler 500 gram kadayıf bir buçuk su bardağı Dişe dokunur çekilmiş kabuksuz badem
Bir su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı tereyağı 2 tane paket vanilya şekeri 
::muhallebisi için malzemeler
 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı nişasta 400 ml çiğ krema 1 litre süt 1 tane vanilya şekeri bir su bardağı toz şeker hazırlanışı ilk önce kadayıfı bıçakla dilimliyoruz sonra üzerine eritilmiş tereyağını kaşıkla döküp iyice bir karıştırın  badem ve kadayıfı teflon tavanın içerisine koyup hafif kızarıncaya üzerine bir su bardağı toz şeker vanilya şekeri ve iyice bir kavurun rengi istediğiniz kıvama gelince ocağın altını kapat tın.
 Muhallebi hazırlamaya başlayım bir tencerenin içerisine süt çiğ kremayı katıp ilk önce onu ve nişastayı bir çırpın sonra ocağın altını açıp vanilya şekerinizi tozşekeri de katıp kıvama gelinceye kadar orta ateşte pişirin çırparak Kaseleri'nin tabanına hazırlamış olduğunuz kadayıftan ikişer yemek kaşığı döküp düz deyin sonra üzerine muhallebi nizden sıcak sıcak dedin üzerine tekrar kadayıftan ikişer yemek kaşığı döküp karşınızda dileyip soğumaya bırakın üzerlerine kapağını kapatıp buzdolabında bekletebilirsiniz servis yaparken üzerine istediğiniz gibi Ben meyve kullandım böğürtlen ve karamık üzerlerine koydum siz isterseniz kavrulmuş badem de ile de servis yapabilirsiniz Afiyet olsun bunu dinlemenizi lazım nefis bir tarif ve yaz aylarında iftarda harika oluyor söyleyeyim mutlaka deneyin soğuk soğuk bu sıcaklarda iyi yeniliyor 
#kadayıf


Yorum Gönder