28 Aralık 2009

AŞURE tarifi

AŞURE ASURE
malzeme
  • 1,5 su bardak aşurelik bugday
  • 1 su bardak nohut
  • 4,5 su bardak tozşeker
  • 1 su bardak kuru fasulye
  • Yarım su bardak pirinç
  • Yarim cay bardak kuru üzüm
  • Yarim su bardak küp dogranmış kayisi
  • yarim cay bardak cekirdek
  • yayrim bardak badem kabuksiz
  • yarim bardak findik kabuksiz
  • 1 portakal
Süsleme için
  • mango kuru sekerlemesi
Hazırlanışı
  • Bir gün önceden fasüyle ve nohudu islatin.
  • Tencerede nohut , fasüyle buydayi birlikte haslayin.
  • Suyunu süzdürün 6 bardak kadar su kayup diyer malzemerine koyup yavas ateste pisirinocaktan tencereyi almada 3-4 dakikakadar önce badem ve findigini ilave edin diri olduklarinda da daha güzel oluyorüzerini kurumus mango sekerlemeleri ile tamamladim .
  • Arzu ettiginiz kuru yemesler veya kuru findik gillerle tamamlaya bilirsiniz.
Yorum Gönder