29 Mart 2010

LIMONLU KEK

Limonlu kek


malzeme
  • 200 gram margarin
  • 100 gram toz seker
  • 1 tutam tuz
  • 1 limonun kabugu rendeleyin
  • e yemek kasik limonun suyu
  • 3 tatli kasik silmece kabartmatozu
  • 4 tane yumurta
  • 300 gram un
üzerinin guss`tu
  • 100 gram pudra sekeri
  • 1-2 yemek kasik limon suyu
  • 1 yemek kasik soguk su
hazirlanimi
  • Firini acin isinsin.
  • kalibi yaglayip unlayin.
  • Margarin,seker, tuz,limonun kabugu ve suyunu ilave edip cirpin kirema bibi bir kivam
  • Yumurtayida katip devam cirpin.
  • Un ve kabartma tozunuda katip iyice cirpin.
  • Kalibin icine kivami dökün 160 derece firinda 65 dakika pisirin.
  • 15 dakika pisince bicakla bir ucundan diyer ucune bir bicakla cizgi atin firini kapatip devam pissin .
  • Pudra sekeri ,limon suyu ve su yu iyice cirpin .
  • Firindan kekinizi cikarin 15 dakika soguyunca kaliptan cikarin üzerinin guss,tunuda döküp üzeri kuruyunca servise hazir.
  • Bu keki kizim hazirladi.
  • Artik mutfakta bana bazi bazi yardimci oluyor cok güzelde bir kek oldu nefis tadi yerinde bir kek.
Yorum Gönder