14 Aralık 2009

HELVALI KEK

helvali kek tarifi   helvali kek 
 

HELVALI KEK
malzeme
  • 250 gram margarin
  • 1 su bardak süt
  • 4 kibrit kutusu büyüklügü kadar tahinli helva
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 3 yemek kasik nutella
  • 3 su bardak un
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icinde yumurta ve sekeri cirpin
  • icine nutella haric diyer malzemeleride ekleyip devam cirpin
  • Hamurtan 3 kepce ayirin .
  • Diyer kalanin icine nutellayi ekleyip devam cirpin.
  • Pasta kalibina yag sürün ve unlayin.
  • Kalibin tabanina sade hamuru dökün üzerine nutellayla cirptiginiz kivami döküp 175 derece firinda pisirin
  • Helvanin tadini aliyorsunuz nefis bir kek
  • Ben sade helva kullandim arzu ettiginiz helvayi katabilirsiniz kekinize

Yorum Gönder