23 Ekim 2012

ISPANAKLI GÖZLEME

ISPANAKLI GÖZLEME



Hamur için malzeme
  • 4 su bardak ılık su (ben sade süt kullandim)
  • 2 çorba kaşık kuru maya
  • aldıgi kadar un
  • tuz
İç malzeme
  • 1 kilo ıspanak
  • 2 adet sogan
  • 2 tatli kasik pul biber
  • 400 gram böreklik peynir
  • 1 cay bardak ay cicek yagi
  • 1 cay kasik kara biber
Hazırlanışı
  • Ilık suyun içine mayayı eritip unu ve tuzu da katip yumusak bir hamur yugurun.
  • Hamurun üzerini kapatarak mayasının gelmesini bekleyin.
  • Ic malze me icin ispanagi iyice yikayip dograyin.((kesinlikle kavurmayin zaten kolayca pisen ve daha güzel oluyor ciy ispanak ))
  • Sogani soyup incecik dograyin.
  • Bir derin kabin icinde peyniride ufalayip karistirin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.
  • Yumakları tezgahin üzerine un layip merdane ile yardımı ile açın.
  • Açtığımız hamurun bir tarafına hazırladıgımız iç malzemesinde koyarak kapatin.
  • Pitza tavasinin içerisnde gözlemeyi sagli sollu  çevirerek pişirin.
  • Afiyetler olsun. 
Yorum Gönder