12 Aralık 2009

Hindistan cevizli rulo tatli ve mango lu irmik tatlisi


HINDISTAN CEVIZLI RULO TATLI
malzeme
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardak süt
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 1 tane kabartma tozu
  • aldigi kadar un
acmak icin
  • nisasta
serbeti
  • 3 su bardak seker
  • 3,5 su bardak su
  • yarim limon suyu
ici icin 1 su bardak hindistan cevizi
üzerine dökmek icin 250 gram gram tereyagi
hazirlanisi
  • Hamurunuz yumusak bir hamur olmali en az yarim saat yugurulduktan sonra dinlendirilmeli
  • Hamurdan 20 dane ceviz böyüklügünde bezeler yapin
  • Tezgahin üzerine nisasta döküp her bes bezenin arasina nisasta döküp merdaneylen acin
  • Münkün oldugunca ince baklava hamuru gibi
  • Arasina hindistan cevizini serpistirin oklavaylan bir ucundan diyer ucuna dogru hamuru dolayin
  • Oklavadan yavas yavas burma sekli vererek cikartin.
  • Dilimler kesip üzerine erittiginiz tereyagdan hertarafine esit sekilde dökün.
  • Sebetini önceden hazirlayin firindan tatli cikinca serbeti ilik olsun üzerine dökün .
  • Nefis bir tatli hem hafif hem leziz

KURU MEYVALI IRMIK TATLI
malzeme
  • 1 su bardak yogurt
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 450 gram misir irmigi
  • 6 yemek kasik un
  • yari su bardak mango sekeri
serbeti
  • 2,5 bardak seker
  • yarim limon suyu
  • 3 batdak su
hazirlanisi
  • Yumurta yi cirpin yogurtu ve yagida ekleyip iyice cirpin
  • Tüm diyer malzemeleride ekleyip devam cirpin.
  • Borcanin icine haccinizi döküp 170 derecede pisirin
  • Serbetini de bir tarafda hazirlayin .
  • Tatli firindan cikin ca sogumus serbetini üzerine dökün
Yorum Gönder