16 Aralık 2009

ISPANAKLI PASTA ve BADEMLI SEHRIYELI PUDING

ISPANAK LI PASTA (  ♥♥♥♥♥♥♥

ISPANAKLI KEK
malzeme
  • 200 gr ıspanak
  • 2 yumurta
  • yarım su bardagı sıvı yag
  • 1,5 su bardagı toz şeker
  • 2 su bardagı un
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1 paket kabartma tozu
kiremesi icin malzeme
  • 2 paket krem şanti
  • 2su bardagı soguk süt
hazirlanisi
  • ilk önce krem şantiyi hazırlayin buz dolabinda 1 saat bırakalım.
  • Ispanaklar yıkanıp dogranıp pişirilir
  • Mikserle püre haline getirilir.
  • Yumurta ve şekeri cirpin.
  • Diyer malzemeleride iyice cirpip dik dörtgen kalibi yaglayip unlayin hamuru icine döküp 170 derecede pisirin.
  • Kek firindan cikinca sogusun Kalinligi ayni olsun üc kat a bülün Her katin arasina ve üzerine soguttugunuz kiremadan sürün
  • Servis yaparken üzerlerine kavrulmus findik nefis bir tat

    50. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN
  • http://nursen-yemek.blogspot.com/ Arkadasimizin etkinligine gönderiyorum
    AFİYET OLSUN!

BADEMLI PUDING
BADEMLI SEHRIYELI puding
malzeme
  • 250 gram kabuksuz badem kiriklari
  • 2 paket vanilya puding paketi
  • 1,5 bardak toz seker
  • 5 corba kasik tel sehriye
  • süt
hazirlanisi
  • Puding pakedin arkasindaki tarifde südün miktari yaziyor .
  • Puding tozu nu bir kaseye koyup icine biraz süt koyup iyice cirpin tenceredeki südün üzerine bosaltip devam cirpin.
  • Tencereye sütü kayun tel sehriyeyi ve sekerini de kayup kaynatin .
  • Bademleri ilave edip ocagin altini kapatin.
  • Kaselere pudingden koyup üzerlerine cikolata kiriklari ve cikolatali cubuk kiraker .
  • afiyetler olsun
Yorum Gönder