17 Aralık 2009

NOHUTLU KÖFTE ;SALATA ;LAHANA SARMASI




YOGURT SOSLU NOHUTLU KÖFTE

YOGUT SOSLU NOHUTLU KÖFTE
  • 1 Su bardak nohut
  • 1 Su bardak ince bulgur
  • 750 Gr. yagsız kıyma
  • 1 Orta boy sogan
  • 3 Su bardak yogurt
  • 2 Kaşık tereyag
  • 2 Kaşık un
  • 1 Yumurta
  • Tuz
  • nane
  • kırmızı biber
  • karabiber
YAPILIŞI
  • Nohutu haslayiniz.
  • Kıymanın üzerine ince bulgur, sogan rendesi, tuz, karabiber, 1 kaşık un koyarak çok iyi yogurunuz,
  • Nohut büyüklügünde yuvarlak köfteler yaparak kayna­makta olan suyun içine atınız
  • Köfteleri süzdürüp sogumaya birakin.
  • Yogurt ve sarimsak ,tuz iyice cirpip derin bir kabin icinde köfte ve nohutuda yogurda ekleyip karistirin.
  • Servis tabagina alip üzerine pul biber nefis bir tat
ETLI LAHANA SARMASI
malzeme
  • 1 tane orta boy lahana
  • 400 gr kıyma
  • 2 su bardak pirinç
  • 2 Adet kuru sogan
  • 2 ciye sarimsak
  • 2 Çorba kaşık domates salçası
  • 1 Tatlı kaşık biber salçası
  • sıvıyag
  • Maydanoz, karabiber, nane, kimyon, tut.limon suyu ve üzerine dere otu
hazirlanisi
  • Tencereye su ve 1 tatlı kaşık tuz koyup kayna maya baslayinca lahanalari aslayin.
  • Haslanan lahanalari soguk suya tutun.
  • Haşlama suyunu ayralim
  • Kıymaya ince dogranmış sogan, yıkanmış pirinç b.salçası ve domates salçası, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve diğer baharatlarla az miktar da su ekleyelim.
  • Lahanayı yaprak yaprak ayırdıktan sonra damarlı yerlerini kesip çıkaralım.
  • Daha rahat sarabilmek icin
  • Lahanalari sarip tencereye siralayin.
  • Üzerine haslamada ayirdiginiz suyundan icine sarimsak salca limon suyu katip sarmalarin üzerine ilave edin .
  • Orta ateste yavas yavas pisirin .Üzerine seris ederken dere otu

SALATA
malzeme
  • yarim karni bahar
  • 2 tane havuc
  • yarim burokoli
  • yarim lomon
  • 4 yemek kasik zeytinyagi
  • tuz
  • 1 dis sarimsak
  • dere otu
hazirlanisi
  • Az haslanmalilar vitemini gitmesini istemiyorsaniz
  • Havuclar kurebiye kalibi ile kesildiler mantar sekli
  • Brokoli hafif haslaninca buz bibi sudan gecirilir yesil kalsin diye .
  • Karni baharda hafif haslanir
  • Sulari süzdürülür ve sogumaya birakilir
  • Bir kaseye limon suyu yag , sarimsak,tuz ve dere otu kiyilip iyice karistirilip salataya eklenir
  • Karistirin servise hazir afiyet olsun.


Yorum Gönder