5 Ocak 2010

2010 nun Paskalya Çöreği


Paskalya Çöreği
malzeme
  • 4 adet yumurta
  • 1 lilo un
  • 1 tu tam zuz
  • 1 su bardak pudra şekeri
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 3 tatlı kaşık mahlep
  • 2 tane yaş maya
  • 1 su bardak süt
hazirlanisi
  • Derin bir kaba ılık süt ve yaş mayayı koyup karıştırın.
  • Sırayla diyer malzemeleride katip yugurun.
  • 1 saat kadar hamur üzeri kapali dinlensin ister örük isterseniz dügüm cöreklerde nefis oluyor .
  • Unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur yugurun.
  • Üzerine yumurtanin sarisini fircayla sürün 175 derecelik fırında 30 dk kadar pişirin .

Yorum Gönder