3 Ocak 2010

ispanakli börek

ispanakli börek

malzeme hamuru icin
  • un
  • süt
  • tuz
  • ici icin

    • 1 kilo ispanak
    • 2 kuru sogan
    • 400 gram kadsar börekl.ik peynir
    • pul biber

    üzerine yumurta ve cörek otu

    hazirlanisi

    • Önce hamuru yugurun yumusak bir hamur elde edin.
    • yarim saat kadar üzerini kapatip hamuru dinlenmeye birekin.
    • ispanagi ayiklayip yikayin incecik dograyin.
    • Soganin kabugunu soyup incecik kiyin.
    • peynir ve pulbiberinide katip karistirin.
    • Hamuru 4 de bülüp tezgahin üzerine yag damlatip merdaneylen iyice acin.
    • Harcinizdan kenarlarina kayup ice dogru sarin .
    • Tepsiye siralayin üzerine yumurta sarisi ve cörek otu
    Yorum Gönder