7 Ocak 2010

islak kek ,Etimek tatlısı

iSLAK KEK
islak kek
malzeme
  • 1 su bardak nisasta
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardak seker
  • 1 su bardak süt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 4 yemek kasik kakao

sosu

  • 1 tane yumurta
  • 1 kasik seker
  • yarim cay bardak süt
  • yarim cay bardak aycicek yagi

hazirlanisi

  • Yumurta ve sekeri iyice cirpin.
  • Süt,seker ve yag inida ilave edip devam cirpin.
  • Ununu , nisastasini ,kakao ,kabartma tozunu katinca yavas yavas el teli ile cirpin
  • Yaglayip unladiginiz tepsiye kivami döküp
  • 175 derecede pisirin.
  • Sosunu malzemeleri sadece iyice cirpin kek firindan cikinca iliyinca ürerine dökün.
  • Sosunu üzerine döküp findik ve cikolata kiriklari servise hazir

Etimek tatlısı

Etimek tatlısı
malzeme
  • 1 paket etimek
  • 2 paket ciy kirema
  • 8 kasik toz seker
  • 5 kasik bugday nisastasi
  • 1 paket vanilya puding
  • 1 litre süt

üzeri icin

  • antep fistigi
  • hindistan cevizi kiriklari

serbeti icin

  • 2 su bardak su
  • 1 ,5 su bardak seker

hazirlanisi

  • ekmekler tepsiye siralayin
  • Önceden serbetini hazirlayip esit sekilde üzerine dökün.
  • Tencereye sütüve kiremayi koyup üzerine nisasta ve puding pulveyi ,sekeri de katip iyice cirpin
  • Ocagin altini acip sürekli karistirarak pisirin.
  • Serbetli ekmeklerin üzerine pudin kivamini sicakken dökün.
  • Üzerine hindistan cecizi ve antep fistigi ile tamamlayin
  • afiyetler olsun nefis bir tatli

Yorum Gönder