9 Ocak 2010

POGCA VE KASARLI EKMEKCIKLER

PEYNIRLI POGCA PEYNIRLI POGCA
malzeme
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kasik seker
  • 1 tatli kasik tuz
  • 2 tane yumurta ( sarisi üzerine )
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 2 tane yas maya
  • 1 kilo un
  • 250 gram patetes püresi totu (veya 3 tane patetes kendiniz hazirlayin püresi )

ici icin

  • maydanoz
  • peynir
  • kipmizi pul biber
  • Üzerine ayirdiginiz yumurtanin sarisi

hazirlanisi

  • Ilik süt maya lari iyice etitin
  • Sirayla yag ve yumurtanin beyazini ekleyip boza kivamina gelinceye kadar cirpin
  • Ununu ,patetes pure tozunu tuz ve sekeride ilave edip iyice yugurun.
  • Hamur yarim saat dinlensin
  • Buarada icini hazirlayin.
  • Maydanozu ayiklayip yikayin incecik dograyin.
  • Peynirle kirmizi pul biberide ekleyip karistirin.
  • Hamurdan portakal büyüklügünde bezeler hazirlayin.
  • Tezgahin üzerine yag damlatip oklavayla acin hamuru.
  • Pitza dilimi gibi bicakla kesip harcinizdan ucuna koyup aysekli verin.
  • üzerine yumurtanin sarisi ve 170 derecede pisirin .
  • Nefis bir tat lezletli ve bayatlamayan bir bagca

KASARLI EKMEKCIKLER




malzeme
  • 1bardak süt
  • yarim bardak aycicek yagi
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tane yas maya
  • 1 tatli kasik karbonat
  • 1 su bardak kasar
  • 2 tane yumurta
  • 1 kilo un

malzeme üzrine

  • yarim bardak kasar

hazirlanisi

  • Yumurta nin sarisini ayirin üzerine hasil icin.
  • Süt yag ve yumurtanin beyazini karistirin.
  • Malzemeleri teker teker katip yugurun (1 su bardak kasarida hamurun icine katin )
  • Hamur yumusak bir hamur en az yarim saat dinlensin.
  • Mandalina büyüklügünde bezeler yuvarlayin yumurtanin sarisini sürüp kasar üzerlerine serpistirin.
  • 175 derece firinda pisirin.

Yorum Gönder