1 Nisan 2010

kiymali makarna

kiyma li makarna
malzeme
  • 250 gram makarna
  • 1 dis sarimsak
  • 4 tane domates
  • 200 gram kiyma
  • 3 yemek kasik zeytinyagi
  • tuz
  • 1 tatli kasik nane
  • 1 tatli kasik aci biber salcasi
  • 1 tatli kasik
  • domates salcasi
  • yarim cay bardak su
hazirlanisi
  • Makarnayi su kaynayinca icine salip 1 kasik siviyag ve tuzunuda ekleyip haslayin.
  • kiymayi 3-4 dakika kavurun .
  • domatesin kabugunu soyup rendeleyin
  • sarimsagi da rendeleyin .
  • kiymanin icine salcalari,baharatlari,suyu,rendelediginiz domates ve sarimsagida kiymanin üzerine katip 5-6 dakika pisirin.
  • Makarnanin suyunu süzdürün .
  • Sosunuzu makarnanin üzerine katip karistirin servise hazir.
Yorum Gönder