30 Mart 2010

zeytin yağlı yaprak sarma

ZEYTIN YAGLI YAPRAK SARMA


malzeme
  • 500 gram yaprak
  • 2 adet büyük sogan
  • 2 su bardak pirinç
  • 2 su bardak kaynamış su
  • 5 yemek kaşık dolmalık fıstık
  • 4 yemek kaşık kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşık tarçın
  • 2 tatlı kaşık yenibahar
  • 2 tatlı kaşık nane
  • tuz
  • 2 dis sarimsak
  • 2 yemek kaşık zeytinyagi
  • 1 limonun suyu

Hazırlanışı

  • Soganlar küp küp incecik dogranır.
  • Tencerede su ve zeytinyagı ile kapak kapalı vaziyette pişirilir.
  • Suyunu çektiginde fıstıgida icine ilave edilir.
  • Fıstıklar pembeleşince pirinçler ilave edilip 5-6 dakika kavrulur.
  • Sıcak su ilave edildikten sonra kuş üzümü ve baharatlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • İç hazırlandıktan sonra yapraklar 10 dakika sıcak suda haşlanır.
  • Tencerenin dibine yirtik yaprak ile kaplanır.
  • Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
  • Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
  • Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar su ve limon suyu konulur.
  • Biraz da zeytinyag gezdirilir.
  • Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dagılmasinlar diye kapatılır.
    agir ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Lahanayida haslayip ayni sekilde sara bilirsiniz
Yorum Gönder