28 Nisan 2010

PASATALAR ♥♥ EN GÜZEL PASATALAR BURADA ♥♥

Cilekli pasta  ,hashasli pasta ,elmali pasta
HER BIRI DIYERINDEN DAHA NEFIS♥♥♥♥♥
Bahcedeyiz ben dün tarifini yayinladigim hashasli pastayi hazirladim.
Elmali tarti Meliha ablam hazirladi.
Cilekli tarti Fatma arkadasim hazirladi

PASTA Cilekli
Malzeme

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardagı şeker
  • 2 su bardagı un
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardagı mısırözü yagı
  • 1 su bardagı yoğurt veya süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
Yapılışı:
  • Yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
  • Diğer malzemeleri sırasıyla katıp, çırpın.
  • Kek kalıbını yaglayıp unlayin , hamuru boşaltın.
  • Isıtılmış fırında (170 °C) pişirin.
  • Soguma ya birakin.
Üzerine : cilekler yikanip ortadan ikiye bölünür ve kekin üzerine konurlar .
  • En üste jöle cilek aromali genel de tarifi paketin üzerin de yazilidir
 ELMALI PASTA tart

malzeme
  • 250 gram un
  • 275 gram toz seker
  • 200 gram yumusak tereyag
  • 1,2 kilo gram elma
  • 1 paket vanilya puding tozu (((soguk sütle cirpinanlardan )))
  • 3 yemek kasik limon suyu
  • 3 tane yumurta
  • 2 tatli kasik kabartma tozu
  • yarim su bardak badem kiriklari
  • 100 ml süt
  • 4 yemek kasik pudra sekeri
üzerinin streuseli icin
  • 250 gram un
  • 100 gram seker
  • 190 gram tere yag
hazirlanisi elmalarin üzerine geliyor .Tere yag ,un ve sekeri iyice elinizle biri birlerine girecek sekilde karistirip buz dalabinda beklesin en az 15 dakika
Tart Hazirlanisi
  • 200 gram,190 gram tereyag ve 100 gram sekeri iyice cirpin.
  • Elmalarin kabuklari soyup iclerini temizleyin.
  • Unu ,puding tozunukabartma tozunu ve sütüde ekleyip cirpin.
  • 40 cm 30 cm büyüklügünde tepsinin icine kivamini döküp üzerine dilimlediginiz elmalari siralayin.
  • Buzdalabinda beklektiginiz karisimi esit sekilde elmalarin üzerine kasikla yoyun.
  • En üzerine badem kiriklarida döküp175 derecede 35 - 40 dakika pisirin.
    http://tatllar.blogspot.com/ Tariflerimi deneyip beyenirsenit nütfen yorum birakin .Hosuuza gitmeyen bir durum olursada yorumlarinizi bekliyorum .
Yorum Gönder