21 Mayıs 2010

poğaçatarifi

Peynirli Poğaça



malzeme
  • 2 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak sıvıyag
  • 1 yemek kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • aldigi kadar un
  • 3 yumurta beyazi (sarisini üzerine sürün )
  • 1 tane yas maya
ici icin
  • böreklik peynir
hazirlanimi
  • Tüm malzemeyi derin bir kabin icine katip iyicene yugurun.
  • Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur .
  • Hamuru üzeri kapali 20 -25 dakika kadar mayalandırın.
  • Peynir içini hazırlayın.
  • Tezgahin ütünü sıvıyag ile yaglayın .
  • Hamuru 5 parçaya bölün.
  • Hamuru merdane ile acin pitza dilimi gibi kesin.
  • Kenarlarina peynir koyup kenarindan tutup ucuna dogru sarin ay sekli verin.
  • üzerine yumurta sürün cörek otu kullandim susamda kullana bilirsiniz.
  • 175 derecedeönceden isitilmis firinda pisirin.
Yorum Gönder