8 Temmuz 2014

kuşbaşılı pide tarifi

kuşbaşılı pide tarifi







Malzemeler
hamuru icin malzemeler

  • 2su bardak ılık sūt
  • 1 su bardak ılık su
  • 1 tane yas maya
  • Tuz
  • 1 su bardak aycicek yağ
  • Aldigi kadar un
  • 2 tane yumurts beyazi  (( sarisini krnarina dürmek icin ayirin))

ic harci icin malzemer

  • 5 tane domates
  • Bir demet maydanoz
  • 4 tane kuru sogan
  • 4 tane sivri biber
  • 2 diş sarimsak
  • 1 kilo sūt danasi eti
  • Pul biber kara biber
  • Tuz
  • 2 yemek kadik aci biber salcasi
  • 2 yemek kadik domates salcasi

Hazirlanişi

  • İLk Önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya birakalim.
  • Domatesin kabugunu soyup rendeleyin.
  • Sogani soyup rendeleyin..
  • Biberi incecik dograyin.
  • Maydanozu ayiklayip incecik doğrayin
  • Domates suyunu cekince salça ve baharatlarini katip kariştirin kisik hateşte pişirin 
  • Mayalanmiş hamurdan bezeler çikartipmerdane ile acinharciniz ilik yada soguk olsun daha kolay yaparsiniz eşit şekilde yayip kenarlarini iç kisma dogru kapatin 
  • Ayirmiş oldugunuz yumurta sarisini kenarina firca ile sürün 
  • 175 derece firinda pişirin afiyetler olsun

5 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık o tabakta duran etlere kaşığı alıp saldırasım geldi :) hayırlı sahurlar..

dilekçe dedi ki...

Eline sağlık

ZYNP dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor

Calibe'nin Mutfağı dedi ki...

Pideler harika görünüyor. Ellerine saglik.. Bende sana hayirli ramazanlar diliyorum..

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com